SPŠ v Snine čerpá poznatky aj z odborných časopisov či materiálov z výroby

11.10.2011 Snina

Snina 11. októbra (TASR) - Pre nedostatok niektorých školských učebníc sú čiastočne odkázaní na hľadanie alternatívnych zdrojov informácií počas vzdelávania svojich žiakov aj pedagógovia Strednej priemyselnej školy (SPŠ) v Snine. Výnimkou nie je čerpanie poznatkov z internetu či odborných časopisov, pomocnú ruku vo forme rôznych učebných materiálov podali v uplynulom období školskému zariadeniu aj firmy so zameraním na strojársku výrobu, IT technológie či automobilový priemysel.
Mária Tormová, ktorá má na starosti evidenciu učebníc na SPŠ v Snine, TASR informovala, že škole v súčasnosti chýbajú učebnice Literatúry pre prvý ročník, ako aj Slovenský jazyk pre prvý a druhý ročník. Ako dodala, novými učebnými materiálmi disponujú pre vyučovanie Slovenského jazyka v 2. až 4. ročníku.
Škola vníma ako nevýhodu nedostatok nových učebných pomôcok pre odborné predmety technického a ekonomického zamerania. \"Celkovo počet kusov učebníc, ktoré prichádzajú na školu, je nedostatočný,\" konštatovala Tormová.
\"Vyučovanie odborných predmetov zabezpečujeme odbornou literatúrou, ktorá je zakúpená najmä z realizovaných projektov alebo čiastočne dodaná ministerstvom v predchádzajúcom období,\" doplnila riaditeľka SPŠ Alena Romanová. Podľa jej slov si však niektorí pedagógovia školy vytvárajú v súvislosti s potrebou výkladu špecifických tém aj vlastné materiály. \"Vychádzajú z poznatkov naštudovaných v odborných časopisoch, vytvárajú si prezentácie, využívajú však i materiály z tematických školení.\"
Riaditeľka školy podotkla, že nové učebnice s aktuálnymi informáciami o najnovších trendoch, výsledkoch výskumov sú pre technické školy veľmi potrebné. SPŠ sa preto obracia pri získavaní nových poznatkov so žiadosťou o spoluprácu aj na viaceré spoločnosti pôsobiace v oblasti strojárskej výroby, počítačového či automobilového priemyslu.
\"Spolupracujeme s podnikateľskými subjektmi, firmami, od ktorých dostávame učebné materiály, pomôcky, napríklad celé náhradné diely, umiestňujeme tam žiakov na súvislú prax, organizujeme odborné exkurzie a podobne,\" uzavrela Romanová.
 

Vyberte región